Kwalifikacja potwierdzająca nabyte umiejętności w zawodzie:
SPC.03 – Produkcja wyrobów piekarskich.
Zawód ten łączy w sobie elementy pracy indywidualnej i zespołowej. Piekarz dobiera i przygotowuje surowce do produkcji wyrobów piekarskich, przeprowadza rozrost oraz wypiek pieczywa w różnych asortymentach, sporządza półprodukty, dzieli i formuje różne produkty piekarskie, obsługuje maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów piekarskich.
Nauka zawodu trwa trzy lata i kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie.
Zajęcia praktyczne uczeń odbywa w zakładach piekarniczych na terenie Częstochowy. Szkoła umożliwia nawiązanie kontaktu z przyszłym pracodawcą.
Szczegółowe informacje dotyczące rekrutacji znajdziesz w zakładce „REKRUTACJA”.
Wzory dokumentów potrzebnych do rekrutacji znajdziesz w zakładce „DOKUMENTY".